Header Ads

Sac Arası Tatlısı Yapımı

Sac Arası Tatlısı Yapımı
Malzemeler

1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı maden suyu
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Pudra şekeri
İçi için malzemeler

200 gram kaymak
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı toz Antep fıstığı
125 gram tereyağı
Hazırlanışı

Sac Arası Tatlısı Yapımı
Sac Arası İçi
Yoğurma kabına 1 çay bardağı süt dökün. 1 kahve fincanı maden suyu ekleyin.

1 adet yumurta kırın. 2 yemek kaşığı sirke ilave edin. 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin.

1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edip karıştırın. Hamur kıvamını alana kadar iyice yoğurun.

Tezgaha biraz un serpin ve hamuru burada çok az yoğurun. Hamurdan unla birlikte 6-7 tane beze yapın.

Tezgaha tekrar un serpin ve oklava ile bezeleri açın. Açtığınız hamurun üzerine kaymak ve tereyağı sürün.

Üzerine birer yemek kaşığı toz şeker ve toz Antep fıstığı serpin. Hamuru diğer tarafına doğru kapatın.

Yarım daire şeklinde olacaktır. Kendine doğru hamuru buruşturun ve içe doğru gül böreği sarar gibi sarın.

Fırın tepsisine sardığınız hamuru koyun. Aynı işlemleri diğer bezelere de uygulayın. Üzerlerine sıvı yağ sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra biraz bekletin ve pudra şekeri serperek servis edin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.