Header Ads

Güveçte Somon Tarifi

Güveçte Somon Tarifi

Malzemeler
1 tane somon balığı
 1 tane soğan
 3 diş sarımsak
 2 tane domates
 Yeteri kadar tuz ve karabiber

Güveçte Somon Tarifi Nasıl Yapılır

Tarifimizde kullanacağınız balığın adetini istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

 1 Adet balığı 2'ye böldüğümüz için 2 kişiliktir.

 Öncelikle somon balığını temizleyerek bol suda yıkayın.

 Balık boyutlarında bir güveç kullanabilirsiniz, güveci yağlayarak hazır hale getirin,

 Balık yağlı olduğu için yağ kullanmanıza gerek kalmayacak,

 Balığın üzerine tuz , karabiber ve sebzelerinizi küçük parçalara ayırarak yerleştirin,

 200 derece sıcak fırında yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

 Afiyet olsun

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.