Header Ads

Sebze Haşlaması Yemeği

Sebze Haşlaması Yemeği

Porsiyon: 4-5 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişme süresi: 15 dakika

Malzemeler:
2 kabak
2 kapya biber
2 dolmalık biber
2 havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Havuçlar soyulur, resimde görüldüğü gibi verev dilimlenir.

Tencere ocağa alınır. Doğranan havuçların üzerini biraz  geçecek kadar kaynar su eklenir.

Kısık ateşte haşlanmaya bırakılır. 2-3 dakika sonra kabaklar eklenir.

Beraber, biraz yumuşayana kadar pişirilir  (sebzeler dişe gelir şekilde hafif diri olmalı) .

Fazla suyu süzülür.

Diğer tarafta biberler kabak ve havuçlar gibi doğranır.

Zeytinyağı tavaya alınır, ısınınca biberler eklenir.

Biberler orta ateşte sotelenir. Üzerine haşlanan havuç ve kabaklar eklenir.

Tuz ilave edilir. Arada ezmeden karıştırılarak 2-3 dakika sotelenir. Servise hazır...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.