Header Ads

Tavuklu Patatesli Maraş Kömbesi

Tavuklu Patatesli Maraş Kömbesi
Malzemeler:

Hamur İçin:

- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- alabildiği kadar un.

İç harcı için:

- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- karabiber,
- pulbiber
- tuz

Yapılışı:

Öncelikle hamurdan iki tane beze yapıp tepsimizin büyüklüğüne göre oklavayla acıyoruz.
Bu arada iç harcımız için gereken soğan ve patatesi doğrayarak kıyma ve baharatlarını da ekleyerek ateşte biraz kavuruyoruz.

Açtığımız bezenin bir tanesini tepsiye seriyoruz ve üzerine de hazırladığımız harcı iyice her tarafa serpiştirdikten sonra diğer hamur bezesini de alıp üzerine üzerini kapatıyoruz.

Hazırladığımız kömbeyi dilim dilim kesip üzerine 1 adet yumurta ve 1 kaşık zeytinyağını sürüp 180 derece ısıtılmış üzeri iyice pembeleşinceye kadar fırında pişiriyoruz.

Zuhal Topalla Sofrada Tavuklu patatesli Maraş Kömbesi, Tavuklu patatesli Maraş Kömbesi, Zuhal Topalla Sofrada 8 Nisan 2020, Zuhal Topalla Sofrada Son Bölüm, Zuhal Topalla Sofrada Yeni Bölüm, Zuhal Topalla Sofrada Canlı

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.