Header Ads

Sebzeli Mücver Tarifi

Sebzeli Mücver Tarifi

Malzemeler
2’şer adet orta boy kabak, patates ve havuç
1 tane soğan veya bir demet yeşil soğan
2 tane yumurta
3 çorba kaşığı un
Birer tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
Bir kase rendelenmiş kaşar peynir
Bir tutam tuz
Birer çay kaşığı karabiber ve pul biber
Kızartmak için yağ


Karışık Sebzeli Mücverin Yapılışı
1Tarifimizi hazırlamaya başlarken önce sebzeleri yıkayalım. Ardından patatesin kabuklarını soyalım.

Havucun üst kısmını temizleyelim. Dilerseniz kabağın da kabuklarını soyabilirsiniz. Ancak kabağın kabuğu soyulmadan da yapılabilir.

2Kabağı, patatesi, havucu derince bir kabın içerisine rendeleyelim.

3Bir taraftan da soğanı soyarak, ince ince doğrayalım. Eğer teze soğan kullanırsak, çok daha lezzetli olacaktır. Hatta tercihe bağlı olarak birkaç diş sarımsak da doğranabilir.

4Doğranan soğanı da sebzelerin üzerine ekleyerek, yumurtaları kıralım, kaşar peyniri ve unu ekleyelim. İyice karışıncaya dek harmanlayalım.

5Kızartma yağını tavaya koyalım ve iyice kızmasını bekleyelim. Mücverin dağılmadan pişmesinin sırrı, bu…

6Ardından bir yemek kaşığına aldığımız mücver harcını kızgın yağa koyarak, kaşığın tersi ile arkasına bastıralım. Bir tarafı iyice piştikten sonra çevirelim. Pişen mücverleri sıcakken servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.