Header Ads

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma
Baklavalık Yufkadan Kadayıf Sarma Tarifi Malzemeleri

6 adet baklavalık yufka
300 gr. kadayıf
1 kase kırılmış ceviz
250 gr. tereyağı
Şerbeti için

3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu
Baklavalık Yufkadan Kadayıf Sarma Tarifi
Baklavalık yufkadan kadayıf sarma yapılışı için ilk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz, tencereye su ve şerbet dökülüp kıvam alana kadar kaynatılır, üzerine limon suyu sıkılıp 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır.

Kolay tatlı tarifi için 250 gr. tereyağı tavada eritilir, kadayıf derin bir kaba alınır, üzerine 6-7 kaşık eritilen tereyağı dökülüp karıştırılır.

Hazır yufkadan 1 adet alınır, tezgaha serilir üzerine fırça ile her yerine tereyağı sürülür, yufkanın kısa ucuna kadayıf bolca uzunlamasına yayılır, üzerine kırılmış ceviz serpilir, dikkatli bir şekilde rulo şeklinde sarılır.

Fırın tepsisine hazırlanan yufkalar sıralanır, 2 parmak genişliğinde dilimlenir, üzerine kalan tereyağı sürülür 180 derecede ısınan fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Fırından çıkan kadayıf sarma ılımaya bırakılır, tatlı ılıyınca üzerine soğumuş şerbet dökülür, tatlı dinlendirilip soğuduktan sonra servis yapılır. Baklavalık yufkadan kadayıf sarma tarifi hazır.

(şerbet ve tatlı sıcak olursa tatlı hamur olur)

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.