Header Ads

Ispanaklı Volovan Tarifi

Ispanaklı Volovan Tarifi

Malzemeler:(4 adet için)
8 adet milföy,
1 yumurta,
Yarım demet ıspanak,
1 adet ufak boy soğan,
Tuz, pul biber,
Zeytinyağı,
Kaşar rendesi
Yapılışı: Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra, soğanla birlikte soteliyoruz.

Tuz ve isteğe göre pul biberini ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Milföy hamurlarını yuvarlak bir kalıp yada bardak ağzıyla kesiyoruz.

Yarısını tekrar daha küçük yuvarlak bir kalıpla çerçeve oluşturacak şekilde aşağıdaki fotoğraftaki gibi kesiyoruz.

İçi dolu olan milföylerin etrafına yumurta akı sürüp üzerine boş olan parçalardan koyup hafifçe bastırıyoruz.

Üst çerçeveye de yumurta sarısı sürüp önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Milföyler kabardıktan sonra pişmesine yakın içlerini ıspanaklı harçla doldurup kaşar rendesi serpip kızarana kadar pişirip sıcakken servis yapıyoruz.
                                             
Afiyet olsun

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.