Header Ads

Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi

Terbiyeli Sebze Çorbası
Malzemeler:
1 ad patates
1 ad havuç
1 ad yeşil biber
1 ad kırmızı biber
1 ad kabak
1 dal pırasa
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 dal maydanoz
1,5-2 lt kadar su
tuz
Terbiyesi için:
1 ad yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1/2 limonun suyu
Yapılışı:
Tüm sebzeler zar şeklinde doğranır
Tencereye zeytinyağ dökülerek sebzeler 1-2 dakika kadar sotelenir.

Daha sonra üzerine 1,5 lt kadar su ilave edilir ve kapağı kapatılarak 15-20 dakika orta harlı ateşte sebzelere yumuşayan kadar pişirilir.

Bir kase içinde yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır üzerine un ilave edilir çırpılmaya devam edilir.

Kaynamakta olan çorbamızın suyundan 2 kepçe alınıp unlu karışıma ilave edilir ve akışkan bir kıvam olana kadar çırpılır.

(Eğer karışım biraz topaklanırsa süzgeçle süzebiliriniz)
Sebzelerimiz piştikten sonra ocağın altı kısılır ve kaynamakta olan çorbamıza terbiye dökülür ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır.

Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır.

Doğranmış maydanoz ile servis edilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.