Header Ads

Meyveli Kanepe Tarifi

Meyveli Kanepe Tarifi
Kanepe Malzemeleri
5 adet milföy hamuru
1 paket krema
4 çorba kaşığı toz şeker
Süslemek için:

Böğürtlen,
Frenk üzümü,
dağ çileği
nane yaprakları
Meyveli Kanepe Yapılışı
Milföy hamurlarını buzdolabından çıkarıp yarım saat bekletin.

Yumuşayan hamurları tek tek merdaneyle açarak inceltin.

Ortadan ikiye kesip her bir hamuru mekik kalıbına yerleştirin.

Kabarmaması için hamura çatalla delikler açın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

Kalıptan çıkarın ve soğutun. Diğer taraftan bir kasede kremayı toz şekerle katılaşana kadar çırpın.

Kremayı buzdolabında 15 dakika bekletin ve sıkma torbasına doldurun.

Mekik kalıplarının içine krema sıkın. Üzerlerini meyve ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Dikkat: Kanepeleri hazırladıktan sonra üzerlerinin kurumaması için streç filmle kaplayın.

Aynı kanepeleri, içine farklı malzemeler kullanarak tuzlu olarak da hazırlayabilirsiniz.

Kullandığınız malzemede yumurta, mayonez, krema gibi çabuk bozulacak malzemeler varsa servis yapana kadar buzdolabında ve kabın üzeri kapalı olarak bekletin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.