Header Ads

KELEÇOŞ ÇORBASI TARİFİ

KELEÇOŞ ÇORBASI TARİFİ
Malzeme

1.5 çay bardağı kuru fasulye,
1.5 çay bardağı nohut,
1 çay bardağı yarma,
1 çay bardağı yeşil mercimek,
300 g kuzu kuşbaşı (minik doğranmış),
1 soğan,
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
3.5 su bardağı sıcak su,
1 adet et suyu tableti (isteğe bağlı),
½ kg yoğurt
½  yemek kaşığı un,
tuz,
karabiber

üzerine

1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

Tüm baklagilleri haşlayıp suyunu süzün. Tencereye ayçiçek yağını koyup ısıtın.
Yağ ısındıktan sonra üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin.

Soğan yumuşayınca kuzu kuşbaşı etlerini ilave edip sotelemeye devam edin.
Etler pişmeye yakın baklagilleri ekleyip 4-5 dk orta ateşte soteleyin.

Bir kaseye 3 su bardağı sıcak suyu ve 1 adet et suyu tabletini ekleyip tablet eriyinceye kadar karıştırın ve tencereye ekleyin.
Ayrı bir kasede yoğurdu ve unu ilave edip el blenderi yardımıyla karıştırın.

Yoğurda kesilmemesi için kalan ½ su bardağı sıcak suyu ilave edip  karıştırın ve azar azar tencereye ekleyin.
Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırın. Kısık ateşte 5 dk kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Küçük bir sos tenceresinde tereyağını, ayçiçek yağını ve pul biberini yaklaşık 1 dk dan az bir zamanda  kaynatın.
Çorbayı servis kaselerine aktarın. Üzerine tereyağlı ve biberli sostan gezdirip sıcak olarak servise sunun.

Not: Kuzu etinin kokusu size rahatsız ediyorsa etleri kavururken üzerine birkaç damla limon suyu gezdirebilirsiniz.

Çorbanız koyulaşırsa üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.