Header Ads

Adapazarı Islama Köfte Tarifi

Adapazarı Islama Köfte Malzemeleri

600 gr kıyma

İki yemek kaşığı tepeleme mısır unu

Bir adet orta boy kuru soğan

İki küçük diş sarımsak

Bir çay kaşığı karabiber

Bir tatlı kaşığı tuz

Ekmekleri ıslatmak için: İki su bardağı kemik suyu

İki yemek kaşığı tereyağı

Bir çay kaşığı tuz

Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Servis için: Domates ve yeşilbiber

Tercihen ekşi mayalı uzunca kesilmiş ekmek dilimleri ISLAMA-KÖFTE-(Adapazarı-Sakarya)ISLAMA-KÖFTE-(Adapazarı-Sakarya)ISLAMA-KÖFTE-(Adapazarı-Sakarya)
Islama Köfte (Adapazarı, Sakarya) Tarifi

Kıymanın içine rendelenmiş soğan ve sarımsak, mısır unu, tuz ve karabiber konularak köfte hamuru yoğrulur. Orta büyüklükte ince oval köfteler elde edilir. Üzerleri streçlenerek bir - iki saat buzdolabında bekletilir.

Daha önceden hazırlanmış olan kemik suyu, eritilmiş tereyağın üzerine eklenir. İçersine tuz ve kırmızı pul biber ilave edilerek kaynatılır. Ilınması için bir kenara bırakılır.
   
Köfteler ızgarada veya döküm tavada pişirilir. Ekmek dilimleri tamamen kemik suyunun içersine batırılarak onlar da ızgarada pişirilir. Kemik suyunun çok sıcak olmaması ve ekmek dilimlerinin bu suyun içinde bekletilmemesi gerekir. Dilimleri sadece batırıp çıkarmak yeterlidir. Ekmekler çok fazla su çekerse hem parçalanma tehlikesi oluşur hem de kızarırken ıslak kalarak tadı bozulabilir.
   
Dilimlenen domatesler ve biberler de ızgarada pişirilir.
   
Servis tabağına önce sosa batırılıp kızartılan ekmek dilimleri, üzerine de köfteler yerleştirilir. Izgarada pişen domates ve biberler Adapazarı Islama Köfte tabağının kenarına konularak sıcak olarak servis edilir.

Yemek Hanesi

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.