Adapazarı Islama Köfte Tarifi
Adapazarı Islama Köfte Malzemeleri
600 gr kıyma
İki yemek kaşığı tepeleme mısır unu
Bir adet orta boy kuru soğan
İki küçük diş sarımsak
Bir çay kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tuz
Ekmekleri ıslatmak için: İki su bardağı kemik suyu
İki yemek kaşığı tereyağı
Bir çay kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Servis için: Domates ve yeşilbiber
Tercihen ekşi mayalı uzunca kesilmiş ekmek dilimleri ISLAMA-KÖFTE-(Adapazarı-Sakarya)ISLAMA-KÖFTE-(Adapazarı-Sakarya)ISLAMA-KÖFTE-(Adapazarı-Sakarya)
Islama Köfte (Adapazarı, Sakarya) Tarifi
Kıymanın içine rendelenmiş soğan ve sarımsak, mısır unu, tuz ve karabiber konularak köfte hamuru yoğrulur. Orta büyüklükte ince oval köfteler elde edilir. Üzerleri streçlenerek bir - iki saat buzdolabında bekletilir.
Daha önceden hazırlanmış olan kemik suyu, eritilmiş tereyağın üzerine eklenir. İçersine tuz ve kırmızı pul biber ilave edilerek kaynatılır. Ilınması için bir kenara bırakılır.
Köfteler ızgarada veya döküm tavada pişirilir. Ekmek dilimleri tamamen kemik suyunun içersine batırılarak onlar da ızgarada pişirilir. Kemik suyunun çok sıcak olmaması ve ekmek dilimlerinin bu suyun içinde bekletilmemesi gerekir. Dilimleri sadece batırıp çıkarmak yeterlidir. Ekmekler çok fazla su çekerse hem parçalanma tehlikesi oluşur hem de kızarırken ıslak kalarak tadı bozulabilir.
Dilimlenen domatesler ve biberler de ızgarada pişirilir.
Servis tabağına önce sosa batırılıp kızartılan ekmek dilimleri, üzerine de köfteler yerleştirilir. Izgarada pişen domates ve biberler Adapazarı Islama Köfte tabağının kenarına konularak sıcak olarak servis edilir.
Yemek Hanesi
600 gr kıyma
İki yemek kaşığı tepeleme mısır unu
Bir adet orta boy kuru soğan
İki küçük diş sarımsak
Bir çay kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı tuz
Ekmekleri ıslatmak için: İki su bardağı kemik suyu
İki yemek kaşığı tereyağı
Bir çay kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Servis için: Domates ve yeşilbiber
Tercihen ekşi mayalı uzunca kesilmiş ekmek dilimleri ISLAMA-KÖFTE-(Adapazarı-Sakarya)ISLAMA-KÖFTE-(Adapazarı-Sakarya)ISLAMA-KÖFTE-(Adapazarı-Sakarya)
Islama Köfte (Adapazarı, Sakarya) Tarifi
Kıymanın içine rendelenmiş soğan ve sarımsak, mısır unu, tuz ve karabiber konularak köfte hamuru yoğrulur. Orta büyüklükte ince oval köfteler elde edilir. Üzerleri streçlenerek bir - iki saat buzdolabında bekletilir.
Daha önceden hazırlanmış olan kemik suyu, eritilmiş tereyağın üzerine eklenir. İçersine tuz ve kırmızı pul biber ilave edilerek kaynatılır. Ilınması için bir kenara bırakılır.
Köfteler ızgarada veya döküm tavada pişirilir. Ekmek dilimleri tamamen kemik suyunun içersine batırılarak onlar da ızgarada pişirilir. Kemik suyunun çok sıcak olmaması ve ekmek dilimlerinin bu suyun içinde bekletilmemesi gerekir. Dilimleri sadece batırıp çıkarmak yeterlidir. Ekmekler çok fazla su çekerse hem parçalanma tehlikesi oluşur hem de kızarırken ıslak kalarak tadı bozulabilir.
Dilimlenen domatesler ve biberler de ızgarada pişirilir.
Servis tabağına önce sosa batırılıp kızartılan ekmek dilimleri, üzerine de köfteler yerleştirilir. Izgarada pişen domates ve biberler Adapazarı Islama Köfte tabağının kenarına konularak sıcak olarak servis edilir.
Yemek Hanesi
Hiç yorum yok