Header Ads

Köfteli Yoğurt Çorbası

Köfteli Yoğurt Çorbası
Malzemeler
Kıyma 200 gr
Yoğurt 2 su bardağı
Arpa Şehriye 1 çay bardağı
Yumurta 1 adet
Un 3 yemek kaşığı (1 kaşığı köfte için)
Tuzgöz kararı
Kimyon 1 çay kaşığı
Pul Biber 1 çay kaşığı
Karabiber Yarım çay kaşığı
Nan e1 tatlı kaşığı (üzeri için)
Sıvı Yağ yarım çay bardağı
Tereyağı 2 yemek kaşığı

Yapılışı
Derin bir tencereye sekiz bardak su konularak kaynamaya bırakılır.
Kıymaya tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve bir kaşık un eklenerek güzelce yoğurulur ve misket şeklinde minik minik yuvarlanır.
Yuvarlanan köfteler bir tabakta sallanarak unla kaplanır ve kaynayan suyun içine bırakılıp karıştırılır.Köfteler bir taşım kaynayınca içine şehriye ilave edilir.
Başka bir kapta yoğurt,  iki kaşık un, yumurta iyice çırpılır.
Yoğurdun kesilmemesi için kaynayan sudan alınarak yoğurtlu terbiye ılıklaştırılır ve tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir.
Çorba kaynamaya başlayınca tuzu ilave edilir ve kısa bir süre daha pişirilir .
Sıvı yağ ve tereyağında nane yakılarak  çorbanın üzerine dökülür.
Çorbanın altı kapatılarak servis edilir.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.