Header Ads

Akdeniz Salatası Nasıl Yapılır

Akdeniz Salatası Nasıl Yapılır
KAÇ KİŞİLİK 6
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet domates
2-3 adet yeşil soğan veya frenk soğanı
½ beyaz peynir
1 su bardağı yeşil zeytin
1 su bardağı siyah zeytin
1 adet kırmızı biber
6-7 adet yeşil biber
4-5 dal maydanoz, nane, fesleğen, dereotu
5-6 adet küçük turp
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı su
2 adet limon suyu
½ su bardağı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
Taze üzüm

Bulgur ve şehriyeyi bir tutam tuzla suya bırakın. Suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin. Ateşten alın.
Zeytin yağı limon suyu, limon kabuğu ve karabiberi ilave edin. Karıştırın, soğumaya bırakın.
Turpları soyun, ayırmadan bölün. Soğuk su dolu kasede 15-20 dakika bırakın.
Domates, peynir ve biberleri küp küp doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve kabaca doğrayın.
Son olarak soğanları ve yeşillikleri de incecik doğrayın ve tüm malzemeleri bulgur ve şehriyeye ilave edin.
Servis tabağına alıp, turlarla ve üzümlerle süsleyip servis edin.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.