Header Ads

Ketojenik Ekmek Tarifi

KETOJENİK EKMEK / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER:

150 gr fındık
3 yumurta
50 gr tereyağ
3 gr kabartma tozu

YAPILIŞI:

3 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.
Tereyağı eritin.
Blendırın içine fındık ve kabartma tozunu ekleyin. Toz kıvamına gelene kadar blendırda çekin.
3 yumurtanın sarısını ve eritilmiş tereyağı ekleyerek iyice karıştırın.

Ayrı bir kapta yumurta beyazını iyice kabarıp, beyazlayıncaya kadar çırpın.
Hamurun içine önce yarısını ekleyip karıştırın.
Ardından kalanını da ekleyip çok az daha karıştırın. Yoğunluğu kek hamuru gibi olmalı.

Kalıba döküp üzerine susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişirin. 10 dk soğumaya bırakıp kalıptan çıkarın.




Gelinim Mutfakta programının 9 Nisan 2020 Perşembe günü yayınlanan 499. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ketojenik Ekmek" tarifi! Gelinim Mutfakta 2 Nisan 2020, Gelinim Mutfakta Ketojenik ekmek Tarifi, Ketojenik Ekmek Tarifi, Gelinim Mutfakta 09.04.2020, Gelinim Mutfakta Yeni Bölüm,Gelinim Mutfakta Son Bölüm,Gelinim Mutfakta 2020

1 yorum:

  1. Gelinim Mutfakta programının 9 Nisan 2020 Perşembe günü yayınlanan 499. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ketojenik Ekmek" tarifi! Gelinim Mutfakta 2 Nisan 2020, Gelinim Mutfakta Ketojenik ekmek Tarifi, Ketojenik Ekmek Tarifi, Gelinim Mutfakta 09.04.2020, Gelinim Mutfakta Yeni Bölüm,Gelinim Mutfakta Son Bölüm,Gelinim Mutfakta 2020

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.