Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi
Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi
Malzemeler:
3 adet kalçalı but ( bütün tavuk veya but da olabilir)
sos için;
yarım limon suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
bir çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
karabiber
kırmızı toz biber
kırmızı pul biber
Yapılışı;
Tavuğumuzu veya butlarımızı güzelce temizleyip birkac bıcak darbeleri ile çizikler atıyoruz.
Bütün sos malzemelerini karıştırıp etlerimizin heryerini güzelce sosa buluyoruz.
En az bir saat bekletiyoruz. Düdüklümüze yerleştiriyoruz.
Düdüklümüzün ağzını kapatıp önce harlı ateşte , buharı çıktıktan sonra çok kısık ateşte 40 dakikaya yakın pişiriyoruz.
Lokum gibi etlerimiz hazır.
İsterseniz servis etmeden önce az tereyağında da lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun
ALINTIDIR
Handan hanımın ellerine sağlık ilk fırsatta yapmak isterim...
Malzemeler:
3 adet kalçalı but ( bütün tavuk veya but da olabilir)
sos için;
yarım limon suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
bir çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
karabiber
kırmızı toz biber
kırmızı pul biber
Yapılışı;
Tavuğumuzu veya butlarımızı güzelce temizleyip birkac bıcak darbeleri ile çizikler atıyoruz.
Bütün sos malzemelerini karıştırıp etlerimizin heryerini güzelce sosa buluyoruz.
En az bir saat bekletiyoruz. Düdüklümüze yerleştiriyoruz.
Düdüklümüzün ağzını kapatıp önce harlı ateşte , buharı çıktıktan sonra çok kısık ateşte 40 dakikaya yakın pişiriyoruz.
Lokum gibi etlerimiz hazır.
İsterseniz servis etmeden önce az tereyağında da lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun
ALINTIDIR
Handan hanımın ellerine sağlık ilk fırsatta yapmak isterim...
Hiç yorum yok