Header Ads

Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi

Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tarifi

Malzemeler:

3 adet kalçalı but ( bütün tavuk veya but da olabilir)

sos için;

yarım limon suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
bir çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
karabiber
kırmızı toz biber
kırmızı pul biber

Yapılışı;

Tavuğumuzu veya butlarımızı güzelce temizleyip birkac bıcak darbeleri ile çizikler atıyoruz.

Bütün sos malzemelerini karıştırıp etlerimizin heryerini güzelce sosa buluyoruz.

En az bir saat bekletiyoruz. Düdüklümüze yerleştiriyoruz.

Düdüklümüzün ağzını kapatıp önce harlı ateşte , buharı çıktıktan sonra çok kısık ateşte 40 dakikaya yakın pişiriyoruz.

Lokum gibi etlerimiz hazır.

İsterseniz servis etmeden önce az tereyağında da lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun

ALINTIDIR
Handan hanımın ellerine sağlık ilk fırsatta yapmak isterim...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.