Header Ads

Kısa Boylu Tesettürlü Bayanlar Nasıl Giyinmeli


Tüm bayanlar için şık olmak, istediği görünüme kavuşmak çok önemlidir. Girdiği bir ortamda beğenilmek, şık olmak tüm bayanların olmasını istediği şeylerdir. Tesettürlü bayanlar da istediği görünüme kavuşabilmek için öncelikle doğru giyim tercihleri yapmalıdır. Bunun için işin püf noktalarını iyi bilmelilerdir.

Kısa boylu bayanlar genelde olduğundan daha uzun görünmek isterler. Bunun içinde ufak hilelere başvururlar. Tesettürlü olup da kısa boylu bayanlar da bazı ufak dokunuşlarla olduğundan daha uzun bir görünüme kavuşabilirler. Tesettürlü bayanlar, uzun görünmek için öncelikle fazla kalın kemer kullanmaktan uzun durmalıdır. Hatta hiç kemer kullanmasalar daha iyi bile olacaktır. Çünkü kemer vücudu iki parçaya ayırdığından akıcı görünümü bozmakta ve boyun daha kısa görünmesine sebep olmaktadır. Ancak kemer kullanmaktan vazgeçemeyenler çok istiyorlarsa daha ince kemerler takmalıdır.

kisa-boylu-tesetturluDüz kesimli kıyafetler, vücudu daha uzun gösteren biçimli kesimler tercih edilmelidir. Kısa boylu hanımlar çizgili modelleri daha sık kullanmaya özen göstermelidir. Bilhassa da dikine çizgilerle tasarlanmış kıyafetler kısa boylu bayanları daha uzun gösterecektir. Ayrıca bu tip çizgili kıyafetler normalden daha zayıf bir görünüm elde edilmesine de yardımcı olur. Kısa boylu tesettürlü bayanlar giydikleri kıyafetlerde çok fazla renk kullanmamalıdır. Genelde tek renk kıyafetler giymeleri onlar için daha iyi olacaktır.

Özellikle de koyu renk kıyafetler daha akıcı bir görünüm oluşturacak ve onları daha uzun bir bayan haline dönüştürecektir. Maksi kıyafetler giymek bayanlarda bir çekince yaratsa da esasen kısa boylu tesettürlü bayanların giyebileceği doğru tercihlerden biri olabilir. Fakat bunun için de doğru tercihler ve kombinler yapılmalıdır. Ara boydaki etekler kesinlikle giyilmemelidir.

Net boy etekler olmalı, uzun etekler giyilmelidir. Tesettürlü olan ve pek de uzun boylu olmayan bayanlar topuklu ayakkabı giymeyi bir alışkanlık haline dönüştürmelidir. Çünkü topuklu ayakkabı herkesin bildiği üzere hem daha dik duruş kazanılmasına hem de daha uzun görünülmesine yardımcı olan bir aksesuardır. Topuklu ayakkabılardan da sivri burun olanlar tercih edilmelidir. Topuklu ayakkabıdan nefret eden bayanlar ise düz taban ayakkabılardan daha sivri burun modelleri kullanmalıdır.

Ayakkabı seçiminde diğer bir önemli nokta ise kısa boylu bayanların bilekten bağlamalı ayakkabıları giymemeleri gerektiğidir. Ayrıca platform topuklu ayakkabılardan ziyade stiletto ayakkabılar tercih edilmelidir. Tesettürlü hanımlar, eğer kısa boylu ise ve pantolon giymeyi çok seviyorlarsa ayak bileğinin biraz altında biten pantolonlar tercih etmelidir. Bunların dışında üst bedende yaka seçimi de çok önemlidir. Kısa boylu tesettürlü bayanlar yuvarlak yaka kesimli kıyafetlerden uzak durmalıdır. Bunun yerine V yaka kıyafetler tercih edip boyun bölgesini doğru bir eşarp bağlama stiliyle kapatabilirler.

Unutulmamalıdır ki V yaka kıyafetler, kişinin daha uzun görünmesi için yapılan ufak dokunuşlardan biridir. Bunun yanında Yüksek belli etek ve pantolonlar da uzun görünmek için yapılabilecek hilelerden biridir. Tüm bunların yanında büyük ve gösterişli desenler kısa boylu bayanların kesinlikle kaçınması gereken şeylerden biridir. Kısa boylu kadınlar, çanta seçimlerinde de çok dikkatli olmalıdır. Büyük boy çantalar kullanmak yerine daha küçük boyutlu çantalar kullanmaya özen göstermelidirler. Kısa boylu bayanlar, boylarını daha uzun göstermek için eşarplarını bağlamadan önce saçlarını daha yukarıdan toplamalıdır. Bu onların boyunu birkaç cm daha uzun gösterecektir. Bunun dışında kıyafetlerini uygun aksesuarlarla tamamladıklarında dışarıdan daha uzun boylu olduğunu ilişkin bir izlenim bırakacaklardır.

Özellikle ince ve uzun kolyeler uzun görünmek için kullanılabilecek en ideal aksesuarlardır. Her şeyden önemlisi ise dik bir duruşa sahip olmaktır. Sonuç olarak güzel görünmek her kadının hayalidir. Girdiği ortamda kendini şık ve rahat hissetmesi kadının kendine özgüvenini de arttıran bir unsurdur. Bu nedenle istediği gibi görünmenin hayalini kuran bayanlar ufak hilelerle bunu başarabilirler. Bunun için de yukarıda anlatılan püf noktaları iyi özümsemelidirler.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.